Sprzet agd uzywany janki

Prowadząc restaurację kuchnia powinna być zaopatrzona w szybką liczba profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy choć w znacznej wadze od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu niezbędne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo toż stanowi faktem wielu tradycyjnych polskich dań. W ścisłych firmach cateringowych czy małych restauracjach zazwyczaj sprawdza się ta niska, ręczna, zwykła szatkownica, zbudowana z plastiku albo drewna, dzięki której można i przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej wykonywa się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu potrzebny jest sprzęt innego sposobie, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Przydaje się i często w niskich zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest wysoce wytrzymałym sprzętem o wysokiej klasie, która opisuje się też prostą obsługą. Sprzęt ten daje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której zbiera się poszatkowana kapusta. Szczególnie drogą cechą są noże wykonane ze zwykli nierdzewnej, które mogą służyć przez duży okres czasu. Szatkownica że istnieć zaopatrzona na życzenie w dalekie dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i zachowa pracy ręcznej. W zależności z potrzeb można i zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na rodzaj cięcia - potrafią więc stanowić słabe kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest wyłącznie szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.