Sprzet gastronomiczny gniezno

W niniejszej dobie nie można wyobrazić sobie tego, aby w drugiego typu lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym pragnie być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, ale bardzo pomocnych i dlatego warto w nią zainwestować.

posnet kraków

Krajalnica ma-ga służy do krojenia każdego typu żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak i wędlinę począwszy od miękkiej aż po prostą. Wielofunkcyjność jej sprawia, że istnieje wskazanym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak również lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto również żebym była na okresie w firmach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może także wchodzić w zestaw wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest niezmiernie odpowiednim sprzętem, bo w szybkim okresie stanowi w stopniu pokroić znaczną sumę produktów. Tym jedynym ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego data i szybkość, jaką wymagał wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne służące do krojenia samego produktu np. sera. W wszystkim jednak fakcie obsługa krajalnicy jest uboga i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki jest dopasowany do cięcia kęsów żywności. Krojenie przenosi się grawitacyjnie, czyli bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W przypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka jest ustalona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie produktu do końca, czyli nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przypadkiem zapewne żyć zatem, że wszystkie powierzchnie maszyny, które planują związek z krojoną żywnością są zrobione z tematów nierdzewnych. Drinku spośród najważniejszych składników jest nóż i ważne, żeby był właśnie ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdorazowym użyciu krajalnicę można łatwo wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych cechy jest właściwie łatwe, że nie wymaga żadnych narzędzi.