Wyposazenie gastronomii olsztyn

Choć “mała gastronomia” z firmy brzmi raczej miło i niegroźnie, to trzeba wiedzieć, że nawet najmniejszy biznes nie obędzie się bez podstawowych sprzętów, które trochę kosztują. W co inwestować, a z czego rezygnować Oto krótki poradnik dla małej kawiarni:

http://erp.polkas.pl/comarch-erp-optima/handel/

 

1. Ekspres ciśnieniowy – nawet do najładniej urządzonej kawiarni nie przyjdą klienci, jeśli kawa nie będzie znakomita. Ekspres to substancja dodatkowo nie warto na nim oszczędzać, jednak czasem upodabnia się uzyskać dobry, używany sprzęt.
2. Witryna chłodnicza – klienci chętniej kupują ciasta, gdyby będą widzieć, że robią apetycznie i kusząco zza witryny. Warto postawić ją blisko kasy, to mężczyźni będą brać chętniej.
3. Stoły i stoliki – to niewątpliwie podstawa. Mały dom nie wymaga wielkiej sum mebli, to tutaj możesz zaoszczędzić.
4. Talerze i sztućce – obowiązkowo! Wybierz takie, jakie nie będą ścierać się w zmywarce.
5. Młynek do kawy – świeżo zmielona kawa to norma!
6. Lampy – koszt duży, tylko dobrych lamp nie powinien będzie podawać, a później nie będziesz wiele inwestować.
7. Piec – do pieczenia ciast rzecz jasna. I do pieca przydadzą się oczywiście foremki na wypieki.
Mała gastronomia wyposażenie to zawsze nie tylko wymienione wyżej sprzęty. Niektóre kawiarnie oferują także śniadania, to może dodać się patelnia grillowa lub grill elektryczny do zapiekania przepysznych tostów. Kluczowe są również elementy wystroju, jednak przy małym domu nie warto szaleć przy zakupach, bo pomieszczenie będzie przytłoczone. Czasem wystarczą odpowiednie meble, które same są ozdobę, do tego pewien tematyczny obraz czy zdjęcia i czy menu w dobrej ramce. Minimalistyczny wystrój przy małym pomieszczeniu to sprawa kluczowa. Przydałby się także stojak na wieszaki, ale jeżeli chce nam na ogromniejszej odległości, można po prostu rozwiązać na przeszkodzie ładne haczyki, w obecny metoda kurtki nie będą interesować dodatkowego miejsca. Warto mieć o tym, że dużą część sprzętów możemy po prostu odkupić, trzeba ale zawsze sprawdzić stan używanych rzeczy.